Attack mot fotbollsmatch - 25 döda

NYHETER

Minst 25 människor dog och över 100 skadades när tre självmordsbombare slog till mot en fotbollsmatch i norra Irak på fredagskvällen.

Matchen spelades i staden Tal Afar mellan gränsen mot Syrien och våldshärjade Mosul, enligt AP. När matchen precis var slut detonerade den förste mördaren sin bilbomb i en folkmassa vid ingången. Under paniken som uppstod sprängde ytterligare två människor sig själva med bombbälten.

Drabbar shiiter

Totalt dog 25 personer och över 100 skadades. Eftersom de lokala sjukhusen blev överfulla fick en del sårade köras närmare tio mil till grannstaden Dahuk för att få vård.

Attacken är ytterligare en i raden av bombdåd mot shiiter den senaste tiden. Tidigare på fredagen varnade irakiska al-Qaida för att en ny våg av våld mot shiiter är på väg.

Vill få inbördeskrig

Det finns farhågor om att al-Qaida på så sätt försöker öka motsättningarna mellan shiiter och sunniter och få till ett inbördeskrig. Så sent som i måndags dödades 119 personer i en serie koordinerade attacker i tio städer runt om i landet.

Majoriteten av befolkningen i Tal Afar är shiamuslimsk. Staden har tidigare drabbats av flera våldsdåd. 2007 dödades 155 människor under ett ett dygn, enligt TT. 85 av dem dog i bombdåd och resterande 70 dog i hämdattacker den följande natten.