Valet 2010

Så spurtar Sahlin och Reinfeldt

Av: 

Josefine Hökerberg

NYHETER

Sista viktiga dygnet i valrörelsen – timme för timme

Knappt ett dygn kvar tills vallokalerna stänger. I lördagens tv-kväll sammanfördes Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt inför den sista viktiga spurten i valrörelsen.
Knappt ett dygn kvar tills vallokalerna stänger. I lördagens tv-kväll sammanfördes Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt inför den sista viktiga spurten i valrörelsen.

Mona Sahlin tar draghjälp av äldsta dottern Ann-Sofi Cox, 32.

Fredrik Reinfeldt går och röstar med hustrun Filippa.

Följ rivalernas sista timmar före valet.

Det senaste dygnet har varit hektiskt för statsministerkandidaterna. Och det är långt ifrån över. Slutspurten drar vidare långt in på valnatten.

På lördagkvällen frågades partiledarna ut i TV 4:s direktsända program "Din nästa statsminister". Mona Sahlin från en studio i Göteborg och Fredrik Reinfeldt i TV4-huset i Stockholm.

Flög hem från USA

Vid sin sida hade Mona Sahlin äldsta dottern Ann-Sofi Cox, som är bosatt i USA.

– Hon har flugit hem från USA för att stötta sin mamma de sista timmarna, säger Camila Peirone Buzaglo, Sahlins pressekreterare.

Efter programmet åkte Fredrik Reinfeldt hem till Sagerska huset för att sova. Mona Sahlin tog en taxi med dottern tillbaka till Elite Park hotell i Göteborg.

Frukost i förorten

Klockan 09.30 på söndagen valspurtade Mona Sahlin i Göteborgsförorten Bergsjön. Sedan tog hon flyget upp till Stockholm.

När hon landade vid klockan 12 i Stockholm hade Fredrik Reinfeldt redan hunnit vara med i både SVT och TV 4 under morgonen.

Blommor på Drottninggatan

Vid lunch tog Fredrik Reinfeldt och allianskollegorna över Drottninggatan i Stockholm och delade ut blommor och talade med väljare.

Klockan 14 mötte han upp hustrun Filippa för att rösta i Näsby Park.

Och vid fyratiden var det dags för Mona Sahlin att möta upp sin man Bo och sina tre barn för att rösta i hemkommunen Nacka.

Klockan 19 intar hon partiets valvaka på Tekniska museet i Stockholm. I samma sekund stiger Fredrik Reinfeldt över tröskeln till valvakan på Clarion Hotel.

Där börjar nedräkningen till beskedet om Sveriges nästa statsminister.

Blir det Fredrik Reinfeldt igen? Eller Mona Sahlin – Sveriges i så fall första kvinnliga statsminister?

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintern – handla munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Valet 2010