Marklund: Därför ställer jag upp för Mona Sahlin

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-09-19

Uppträder tillsammans
i Kista galleria i eftermiddag

Vid tretiden i dag kommer Liza Marklund att göra ett framträdande tillsammans med Mona Sahlin.

– Mona frågade om jag vill hänga med och jag kände att jag ville ställa upp, säger Marklund till Aftonbladet.

Liza Marklund.

Författaren och journalisten Liza Marklund ska att uppträda tillsammans med vännen Mona Sahlin i Kista galleria klockan tre i dag.

Marklund säger till Aftonbladet att hon inte är medlem i Socialdemokraterna men att hon delar värderingarna eftersom hon tycker att alla människor förtjänar de chanser hon själv fått.

– När jag var 21 år gammal var jag en ensamstående mamma utan bostad och utan jobb. Men då ställde samhället upp för mig och min dotter på ett sätt som är alldeles fantastiskt.

Fick jobb och lägenhet

Liza Marklund berättar hur hon då fick jobb, lägenhet och dagmamma. Till slut kom hon på fötter.

– Det var snällt men också smart. För den investeringen har jag betalat tillbaka många gånger om sedan dess. Alla tjänar på ett samhälle där man investerar i människor, säger hon.

Tror på Mona

När Aftonbladet når Liza Marklund är hon precis på väg till röstlokalen. Hon hoppas på en rödgrön valseger och tror att Mona kommer att bli en underbar statsminister.

– Både jag och Fredrik Reinfeldt har tjänat flera hundra tusen kronor de här fyra åren. Men de pengarna har kommit från de sjuka, gamla, fattiga och arbetslösa, det är inte riktigt klokt.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln