Sorry, valet är redan avgjort

Sluta fundera.

Här är valresultatet i ditt kommunalval – enligt spelbolaget.

– I de flesta fall är det redan avgjort, säger Lennart Ehlinger, politisk oddssättare.

Valrörelsens slutspurt har dragit i gång på allvar. Men för dig som inte orkar vänta på valresultatet finns ett annat alternativ – spelbolaget.

Redan avgjort i flera kommuner

Nu har Unibet räknat fram utgången i 20 kommuner. I Borås kommer De Rödgröna att vinna knappt, medan Alliansen precis lyckas ta hem Västerås.

– I de flesta kommunalval är det redan avgjort. Men det finns ställen där det hänt saker. Vi har till exempel mutskandalen i Göteborg. Hur påverkar den förtroendet för Socialdemokraterna? Och hur påverkas Gotland av att Centerpartiet gått dålig på riksplanet? Normalt brukar de ju vara starka där, säger Lennart Ehlinger.

Alliansen vinner valet

Företagets odds inför riksdagsvalet pekar bland annat på att Socialdemokraterna blir största parti men att Alliansen vinner valet.

En satsad hundralapp på en Alliansseger ger i dagsläget 150 kronor tillbaka. Kristdemokraterna och Centerpartiet klarar riksdagsspärren, precis som Sverigedemokraterna. Oddsen visar även att valdeltagandet ökar.

– Det satsas inga jättepengar på den här typen av spel. Men vi räknar med att hela valet drar in ungefär lika mycket pengar som en normal Champions Leaguematch, säger Lennart Ehlinger.

Publisert: