Öresundsbron

Stor polisinsats i Danmark – misstänkt kidnappning

Öresundsbron avstängd

Av: 

Adam Westin

John Granlund

Christoffer Nilsson

NYHETER

En mycket stor polisinsats pågår i Danmark.

All trafik från Själland stängdes av.

Polisen jagar en Volvo V90 med svensk registreringsplåt.

Enligt uppgifter till Aftonbladet rör det sig om ett kidnappningsdrama – ordern från dansk polis är att bilen måste stoppas till varje pris.

Strax före klockan 14 meddelades att Öresundsbron stängts i riktning mot Sverige. Anledningen är en ”speciell händelse”.

– Jag får hänvisa till Danmark. Jag vet bara att den är stängd på begäran av dansk polis, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.

Vid 15 meddelade Köpenhamnspolisen att Öresundsbron och centralstationen skulle öppna och vid 16-tiden flöt trafiken som vanligt igen på bron.

Källa till Aftonbladet: Kidnappning

Enligt uppgifter till Aftonbladet är orsaken till polisinsatsen en kidnappning i Danmark där en svenskregistrerad Volvo efterspanas.

Ordern från dansk polis är att bilen måste stoppas till varje pris, enligt Aftonbladets uppgifter. Den efterspanade bilen är en hyrbil från Stockholm.

Köpenhamnspolisen har gått ut med att de eftersöker en Volvo V90 med svenskt registreringsnummer; ZBP 546.

Hyrbilen är efterlyst

Tre personer med koppling till grov kriminalitet tros befinna sig i bilen. Vittnen ombeds kontakta polisen om de ser personerna och ska absolut inte närma sig dem på egen hand, skriver Köpenhamnspolisen.

Den svarta Volvo V90 med registreringsnummer ZBP 546 som söks är noterad som efterlyst. Bilen är registrerad på en hyrfirma i Stockholm, fordonet är avställt sedan den 24 september i år. Aftonbladet har sökt företrädare för hyrfirman. 

Trafiken helt stängd från Själland

All sorts trafik från Själland, Danmarks folktätaste ö där Köpenhamn är placerat, stängdes av polis. Stora bältbron, som förbinder öarna Själland med Fyn, var avstängd liksom färjetrafiken mellan Helsingör och Helsingborg samt till och från Tyskland.

Tågtrafiken mellan Själland och Fyn har öppnat igen, uppger tågbolaget DSB på Twitter.

Vid 16.30 meddelade Köpenhamnspolisen på Twitter att alla transportförbindelser är öppna igen eller är påväg att öppnas.

ANNONS

Spara pengar och slipp krångel - jämför och byt till en bilförsäkring med bra pris och villkor!

Extern länk från Compricer

Jämför här!

OBS! Den här artikeln har tidigare innehållit ett liveflöde som inte längre stöds av vår nuvarande sajt. Övrig text i artikeln kan fortfarande innehålla syftningar till det flödet.

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Öresundsbron

LÄS VIDARE

Stor polisinsats på dansk gård – vittnen hörde smällar

ÄMNEN I ARTIKELN

Öresundsbron

Danmark