Första Miss England-finalisten att bära hijab

avClaes Olsson

Publicerad:

På tisdag avgörs skönhetstävlingen Miss England. 20-åriga Sara Iftekhar tar då plats på catwalken som den första finalisten i tävlingens historia att bära hijab, skriver Mirror.

Engelska juriststudenten Sara Iftekhar, 20, är en av finalisterna i skönhetstävlingen Miss England. Efter vinsten i den lokala deltävlingen i Huddersfield, och framgång i semifinalen, stod det klart att hon blir den första finalisten någonsin att bära hijab. Nu hoppas hon på att kamma hem vinsten och därmed avancera till Miss World, skriver brittiska Mirror.

1 av 2 | Foto: Graham Stone/REX/Shutterstock
Sara Iftekhar.

Startade insamling

Finalplatsen innebär uppmärksamhet. Med den vill hon göra något gott, och har därför startat en insamling för “Beauty with a Purpose”. Den icke-vinstdrivande organisationen samlar in pengar för utsatta barn runt om i världen.

“Jag deltog i tävlingen för att visa att skönhet inte går att definiera, alla är vackra på sitt vis, oavsett vikt, ras, hudfärg eller form”, skriver hon intill insamlingen.

På tisdagens final kommer Sara Iftekhar möta 49 andra tävlande. Den som vinner då får i uppdrag att representera England i den internationella skönhetstävlingen Miss World.

Så lär du dig älska din kropp 00:36
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

England

Miss World

Skönhet

Islam