Nyheter

Zimmerman: Trayvons död var en del av "Guds plan"

Av: 

Oskar Forsberg

NYHETER

George Zimmerman, säkerhetsvakten som är misstänkt för dråp på tonåringen Trayvon Martin, intervjuades under onsdagen i TV-kanalen Fox News.

I intervjun bad han om ursäkt men menade att händelsen var en del av "Guds plan".

28-årige George Zimmerman, för närvarande på fri fot mot en borgen på en miljon dollar, intervjuades på hemlig ort. Hans advokat Mark O'Mara satt med under hela intervjun.

Han upprepade sina tidigare påståenden om att 17-åringen Trayvon Martin attackerade honom och att han sköt den obeväpnade tonåringen i självförsvar.

"Jag är ingen rasist"

Händelsen, som inträffade för knappt fem månader sedan i Florida, blev upphov till en hätsk debatt om rasism i USA.

I gårdagens intervju upprepade Zimmerman att han inte konfronterade och sköt Trayvon Martin på grund av tonåringens hudfärg.

– Jag är ingen rasist och jag är ingen mördare, sa han.

Fox News reportern Sean Hannitys fråga om vad Zimmerman skulle vilja säga till Trayvon Martins föräldrar svarade han:

– Jag är ledsen att de fick begrava sitt barn. Jag kan inte föreställa mig hur det måste kännas, jag ber för dem dagligen.

– Jag önskar att det fanns någonting jag kunde ha gjort för att inte hamna i situationen att jag var tvungen att ta hans liv.

"Guds plan"

Sean Hannity frågade Zimmerman om han ångrade att han gick ur bilen och om han ångrade att han var beväpnad med en pistol. Zimmerman svarade nej på båda frågorna.

På frågan om han med facit i hand skulle ha gjort någonting annorlunda svarade Zimmerman nej en tredje gång och tillade att Trayvon Martins död var en del av "Guds plan."

Starka reaktioner

Trayvons pappa Tracy Martin reagerade starkt på uttalandet.

– Vi måste tro på olika gudar. Det finns inte en chans att min gud ville att George Zimmerman skulle mörda min tonårige son, sa han till nyhetsbyrån AP efter tv-sändningen igår.

ANNONS EXTERN LÄNK

Höstens nyheter hos Åhléns – handla mode, inredning och skor här

Åhléns

Publisert: