Spermaharen i nytt storbråk

Henning Mankell till attack mot Schyfferts hemsida

Killing-gängets hemsida Spermaharen sluggar vidare i jakten på nya skalper.

Nu hängs författaren Henning Mankell ut som en perverterad rasist, bigamist och skövlare av både djur och natur.

- De skiter på sin egen begåvning, säger Henning Mankell till Aftonbladet.

I ett fejkat fotoalbum på Spermaharens hemsida berättar Henning Mankell om sitt liv i Afrika.

"Här är jag tillsammans med mina 43 fruar. De har en mycket mer otvungen syn på bigami i Afrika. Det är något jag uppskattar", står det under en bild där Henning Mankell har klippts in bland några afrikanska kvinnor.

En annan manipulerad bild visar Henning Mankell intill ett skjutet lejon:

"Jag exploaterar jorden, jag utnyttjar den billiga arbetskraften, jag skjuter utrotningshotade noshörningar, äter fridlysta sköldpaddsägg och gör askkoppar av elfenben. Sen knullar jag allt som rör sig och köper allt jag pekar på."

- Jag förstår inte vad de använder sin satiriska förmåga till. Jag föraktar det de gör, säger Henning Mankell på telefon från Berlin när Aftonbladet berättar vad det står på hemsidan.

Mankell: Jag bryr mig inte

Han säger att han inte bryr sig om det, att det är för billigt. Men han har ändå svårt att dölja sin irritation över vad Henrik Schyffert och kompani håller på med.

- Jag lever ett liv därnere där min bästa vän, en journalist, blev mördad för ett halvår sedan. Han försökte berätta sanningen, han hade mod, han var satirisk ibland, och så ser man sådan här jävla skit. Då undrar man vad de här människorna lever i för verklighet.

Ansvarig utgivare för Spermaharen, Henrik Schyffert, medger att sajten ibland går över gränsen.

- Ja, det tycker jag nog. Men motsatsen skulle vara att förbjuda oss och det vore mycket värre, har han tidigare sagt till Aftonbladet.

Fonus har stämt Spermaharen

Sajten är redan stämd på 100 000 kronor av begravningsbyrån Fonus efter att ha publicerat påhittad information i Fonus namn. Nyhetsbyrån TT överväger liknande åtgärder.

Från Henning Mankell riskerar Spermaharen inga sådana motangrepp.

- Aldrig att jag skulle göra något sånt. Låt dem hålla på. Tids nog kommer en vind med ett innehåll och blåser bort dem, säger han.

Markus Lutteman

Publisert: