Här kan du åka skridskor trots mildvädret

NYHETER

Stockholms isbanor har halkat efter i schemat.

Men i dag, första advent, är i alla fall några öppna.

November har varit varm. Idrottsförvaltningen har försökt att spola banorna - men vädret har varit en alltför tuff motståndare. Men i klassiska Kungsan går det att åka skridskor.

Värmen i höst har fått personalen på Stockholms idrottsförvaltning att slita sitt hår.

Skridskoåkning passar nämligen inte alls bra ihop med regn och plusgrader. För vem vill vara isprinsessa på bucklig is - i duggregn?

Många av de isbanor som i vanliga fall brukar öppna i början av november har ännu inte spolats. Just nu är bara tre av innerstadens tio isbanor i gång.

Vädret har varit en tuff motståndare

- Det här är ett extremt läge. Våra kylanläggningar är inte anpassade för sådan här värme, säger Anders Berlin på idrottsförvaltningen.

- Fem grader varmt klarar vi. Men vid tio plus blir det bara sörja.

Idrottsförvaltningen har under november gjort tappra försök att spola banorna i innerstaden. Men vädret har varit en alltför tuff motståndare.

Isbanan i Kungsträdgården öppnade förra helgen, men besökarna har hittills varit få.

- Folk tänker inte i vintertermer. Är det 8-10 grader varmt och regnar är det inte så kul att åka skridskor, säger Anders Berlin.

Han intygar att isen på de banor som har spolats ska hålla hög kvalitet.

Men vill man vara helt säker på att kunna åka skridskor, bör man kanske bege sig till en ishall. Åtminstone tills temperaturen sjunkit några grader.

Samtliga banor på hemsidan

Aftonbladet har listat banorna i innerstaden och ishallarna.

Samtliga banor i Stockholm finns på idrottsförvaltningens hemsida, adress: www1.idrott.stockholm.se/ htm/utomhus/konstfrusna. htm.

Åkning för allmänheten:

Maria Saving