Raggare åtalas för krypkörning

Foto: Margareta G Kubista / TT
Fartgränsen var 40 kilometer i timmen, men bilen längst fram i kön höll bara fem. Nu åtalas föraren för att han kört överdrivet långsamt. Arkivbild.
NYHETER

De flesta av oss förknippar kanske inte raggare med att vara väldigt långsamma förare. Men nu är en 25-årig raggr åtalad för att köra för sakta.

”Vi raggar ju", har mannen berättat som förklaring till den låga farten, enligt polisen.

En lång bilkö i Arvika har lett fram till ett ovanligt åtal. Längst fram i kön fanns en raggarbil av äldre snitt, som framfördes i cirka fem kilometer i timmen på en gata med 40 som fartgräns. Nu åtalas den 25-årige bilföraren för att han kört för sakta, skriver Arvika Nyheter.

Kön bakom raggarbilen uppskattas ha varit omkring 150 meter lång. 25-åringen uppger dock att han inte lagt märke till bilarna bakom innan polisen stoppade färden. "Vi raggar ju" var mannens förklaring till den låga farten, enligt polisen.

Men det skälet ansågs inte vara tillräckligt. Polisen skrev ut böter för att bilföraren ”utan giltigt skäl kört med överdrivet låg hastighet”. 25-åringen har dock vägrat betala, och nekar till brott.

Nu åtalas han, med ett föreslaget straff på 500 kronor i böter.

Så många trafikolyckor sker årligen 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Arvika