Polisen: Ytterligare en elev träffades av skolmördarens svärd

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Pojke i åttonde klass angreps av Anton Lundin Pettersson men klarade sig mirakulöst

1 av 32
Anton Lundin Pettersson poserar med två av skolan Kronans elever i en korridor, innan han går för att hugga ihjäl ytterligare en person.

Ytterligare en elev träffades av skolmördaren Anton Lundin Pettersson svärd på Kronans skola i Trollhättan.

Det uppger förundersökningsledare Thord Haraldsson för Aftonbladet. 

– Det handlar om en elev som går i årskurs åtta.

Tidigare har det framkommit att två personer dödades och två skadades i knivdådet på Kronans skola i Trollhättan i torsdags.

Men nu står det klart att ytterligare en person, en pojke som går i åttonde klass och som tidigare varit okänd av polisen, träffades av Anton Lundin Petterssons svärd.

– Det handlar om en elev som går i årskurs åtta. Han blev slagen med baksidan av svärdet. Inte med den vassa sidan, utan den mer platta, säger förundersökningsledaren Thord Haraldsson till Aftonbladet.

Pojken fick en svullnad på armen efter angreppet.

Begravs i går

Eleven ska ha blivit träffad i samband med att Lavin Eskandar, 20, angreps.

Elevassistenten Lavin höggs ihjäl av Anton Lundin Pettersson när han försökte stoppa skolattacken.

I går samlades massor av människor för att ta ett sista farväl när Lavin begravdes i Trollhättan. Under ceremonin hyllades 20-åringen för sitt mod.

Ska vila intill

Skolmördarens andra dödsoffer, 15-årige Ahmed Hassan, kommer att begravas i morgon, fredag. Han kommer att få den sista vilan alldeles intill Lavin Eskandars grav.

För de andra två som skadades i attacken, en 15-årig elev och en 41-årig lärare, är tillståndet stabilt. Eleven kunde höras av polisen i helgen.

Publicerad: