Andreas Lubitz träffade fem läkare

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 63

NYHETER

Andrepiloten Andreas Lubitz träffade fem läkare strax före kraschen i Alperna.

Det visar medicinska utredningar som tyska Der Spiegel tagit del av.

– För att vara så ung är det förvånansvärt många, säger en utredare till tidningen.

Det kommer allt fler uppgifter som tyder på att Andreas Lubitz led av stora psykiska problem tiden före den katastrofala kraschen i franska Alperna.

Tidningen Der Spiegel har tagit del av läckt utredningsmaterial som visar att han fick omfattande medicinsk hjälp strax före kraschen.

Enligt tidningen ska Lubitz ha träffat minst fem läkare, däribland en neurolog och flera specialister inom psykiatri.

– För att vara så ung konsulterade han förvånansvärt många, säger en utredare till Der Spiegel.

Googlade "manodepression"

Sedan tidigare är det känt att Lubitz tvingades avbryta pilotutbildningen på grund av allvarlig depression och självmordstankar.

Några dagar efter kraschen kom uppgifter om att han led av allvarliga synproblem. Huruvida de berodde på en ögonsjukdom eller var psykosomatiska symptom är ännu inte klarlagt.

Även analysen av Andreas Lubitz Ipad stödjer tesen att allt inte stod rätt till.

"Bipolaritet", "manodepression", "migrän" och "försämrad syn" är några av orden som Lubitz, under aliaset "Skydevil", har gjort internetsökningar på, enligt uppgifter till Bild am Sonntag.

Vem visste vad?

Samtidigt som uppgifterna om andrepiloten fortsätter att strömma in pågår en parallell diskussion om kraschen hade kunnat undvikas.

Strax efter kraschen berättade Lufthansachefen Carsten Spohr att Lubitz gjort ett avbrott i studierna, men tillade att han därefter klarat alla tester och var fullt flygduglig.

Några dagar senare kom avslöjandet att skälen till avbrottet var Lubitz djupa depressioner och självmordstankar.

Det tyska luftfartsverket LBA, som prövar piloternas licens varje år, uppgav under gårdagen att de aldrig informerades om Lubitz psykiska problem.

Publicerad: