Hjältepiloten hyllas – bredvid en bild på en leende Lubitz

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 63

NYHETER

För första gången visas en bild på Patrick Sondheimer – hjältepiloten på kraschade flight 9525.

Bredvid Sondheimer står en bild på en leende Andreas Lubitz.

Patrick Sondheimer försökte förtvivlat rädda livet på sina passagerare.

Nu har den första bilden på piloten släppts. Det är en bild där sex ansiktsbilder är uppställda. Enligt Daily Mail ska bilden vara tagen på Germanwings huvudkontor i Köln. Bilderna ska vara uppställda för att hedra de döda medarbetarna.

Längst till vänster står en bild på Patrick Sondheimer som gjorde allt för att ta sig in i cockpiten där andrepiloten Andras Lubitz låst sig inne.

Och bredvid Patrick Sondheimer står en bild på en leende Lubitz.

Till höger om de båda piloterna ser man de övriga fyra kabinmedarbetarna som miste livet i kraschen.

”Öppna den jävla dörren”

När Patrick Sondheimer kort lämnade cockpit tog andrepiloten Andreas Lubitz kontrollen över planet. Han låste in sig själv i cockpit och flög medvetet flight 9525 in i bergväggen. Enligt uppgifter från utredarna hade Lubitz planerat dådet under en längre tid.

Utanför den låsta cockpitdörren stod piloten och tvåbarnspappan Patrick Sondheimer, 36, och bad Lubitz att öppna dörren.

– Öppna den jävla dörren! skrek han precis innan planet kraschade.

Under fem minuter hade han då försökt slå upp dörren, enligt uppgifter med en yxa.

Flygbolaget satte upp hedersplatsen innan det stod klart att Andreas Lubitz medvetet kraschade planet, enligt Daily Mail.

I ett uttalande till Aftonbladet säger Germanwings kommunikationsavdelning att det inte finns någon sådan hedersplats på deras kontor. De säger vidare att bilden inte är tagen hos dem och att de inte bekräftar några namn på varken piloterna eller kabinpersonalen.

Ville ägna mer tid åt familjen

På en minnesstund den 29 mars beskrevs Sondheimer som en man som ”strålade av lycka”.

Flygturen som slutade i katastrof startade i Barcelona och planet skulle flugit till Düsseldorf om det inte vore för Andreas Lubitz. En kort tid före kraschen hade Sondheimer valt att börja flyga kortare turer i stället för långflygningar, för att kunna tillbringa mer tid med sin familj.

I helgen hedrade Sondheimers mamma sin son:

– Han dog som en hjälte, men han dog ändå och vi är förkrossade. Ljuset har försvunnit från våra liv. Jag är för upprörd för att säga något mer, sa hon enligt Daily Mail.

Publicerad: