Slog polisen i ansiktet

NYHETER

Topside kan ha blivit del av Hells Angels

En polis som inte var i tjänstgörning blev i lördagskväll misshandlad på en krog. Polisen misstänker att gärningsmannen tillhör kretsen kring nedlagda Topside mc.

Foto: Personer med Hells Angels-västar deltog under minnesstunden för den döde 31-åringen.

I helgen hölls en minnesstund för den 31-åriga man som dog i samband med sprängningen av Outlaws lokal i Åtvidaberg i september. Runt 150 mc gäng-medlemar deltog. Flera av dessa var senare på kvällen på nattklubben Bomullsfabriken. Där var också en ordningspolis, som inte var i tjänst denna kväll.

Orsaken oklar

Exakt vad som utlöste bråket då ordningspolisen fick ett knytnävsslag i ansiktet är oklart, men Norrköpings tidningar skriver att polisen var en av två män som blev misshandlade när någon av dem frågade varför det var så mycket mc-folk ute denna kväll.

Nya rödvita skyltar

Mannen som misstänkts för misshandeln är en 41-årig man som tidigare var med i Topside mc. För några veckor sedan skruvade klubben ned sina skyltar och polisen trodde att klubben lagt ned sin verksamhet. Nu har dock nya skyltar kommit upp, denna gången i röd- vita färger. Det tyder på att Topside närmat sig Hells Angels, eftersom bara Hells Angels-anhängare får använda sig av den färgkombinationen i mc-kretsar, skriver Norrköpings tidningar.