Singel-Hanna: "Han kommer aldrig bli charmig"

NYHETER

Träffade honom förra veckan och försökte verkligen tycka att han var rätt. Jag ville det. Han är trygg och trevlig. Smart och ordentlig. Så jag försökte tänka på honom efter att vi skiljts åt. Försökte uppskatta diskussionerna vi haft. Låtsades se fram emot att vi skulle ses igen.

Men satt i själva verket kvar längre än nödvändigt på jobbet den dan. Och försökte komma på en ursäkt att slippa. Vi hade sagt att vi skulle ses igen över en kaffe. I min värld betyder det egentligen en öl. Men inte i hans. Så vi fikar. På stället med det fånigaste namnet i stan.

Jag försöker bortse från att det förutom vi bara är pensionärer där – något som han inte ens noterar. Han ställer frågor jag inte längre minns. Och jag hör mig själv svara med ord och uttryck jag aldrig förut använt.

Jag skämtar med honom. Men han tittar oförstående på mig och förväntar sig en fortsättning. Inser när han i detalj beskriver vad hans hus är gjort av att han aldrig kommer sprätta till och bli snabb eller charmig.

Han kommer på sin höjd tycka det är busigt att stanna uppe efter ”På spåret” på lördagarna. När jag går säger han att samtalet var spännande. Nu är det min tur att titta oförstående på honom. För blir det, gud förbjude, en nästa gång tar jag garanterat med mig väckarklockan.

Singel-Peter: " Jag håller på att bli galen"