Polisen laddar för högsriskmatch

NYHETER

Hotfull stämning inför AIK - IFK Göteborg ikväll

Foto: AIK:s och IFK Göteborgs fans ska hindras från att träffa varandra på Stockholms gator idag.

I kväll möts AIK och IFK Göteborg på Råsunda. Och polisen i Stockholm förbereder sig nu för årets högriskmatch.

Foto: AIK-supporter grips vid ett tidigare möte mellan AIK och IFK Göteborg.

– Vi har samma planering som inför en derbymatch. Det gäller att hålla supportergrupperna isär, både innan och efter matchen, säger Björn Engström på stockholmspolisen.

De flesta av IFK Göteborgs supportrar anländer till Stockholms central med tåg på eftermiddagen. Polisen tänker ha koll på gruppen på runt 500 personer och se till att supportrar från de båda lagen inte kommer i kontakt med varandra.

– Vi ska följa dem så gott det går så att vi vet var vi har dem, säger Björn Engström.

Extra hatisk stämning

Matchen mellan AIK och IFK Göteborg är en av de största högriskmatcherna på säsongen. Den här gången är stämningen extra hatisk efter att AIK:s firma hotat med slagsmål på stan. På en sajt har skrivits att ”Ingen göteborgare går säker i Solna eller Stockholm på torsdag!”

– De hetsar alltid mot varandra, men vi bedömer att viljan att skapa bråk är lite högre idag än vanligt, säger Björn Engström.

Men polisen räknar med att kunna stävja de våldsamma tendenserna. Vanligt folk ska inte oroa sig för att gå på matchen, säger Björn Engström.

– Man ska gå precis som vanligt, men vara ute i extra god tid. Det kommer att vara näst intill fullsatt. Det här ska skötas så att folk inte märker av det annat än att det är mycket folk på stan, säger han.

Eric Thorsson