Hoppa som en delfin i sommar

NYHETER

Den nya vattenleksaken är här

I sommar kan du få leka delfin.

För den nätta summan av drygt en halv miljon lanseras nu vattenleksaken som tillverkarna kallar för ”vattnets Formel 1.”

Tröttnat på vattenskotrar och snabbgående racerbåtar?

Nu är den senaste leksaken här. Byggd av glasfiber, rostfritt stål och aluminium ser den nätta skapelsen inte bara ut som en delfin, den rör sig dessutom som en, skriver tidningen Daily Mail.

Den tvåsitsiga farkosten kan dyka en dryg halvmeter under vattenytan för att sedan flyga tre meter upp i luften där den även klarar av att utföra akrobatkonster.

Hemligheten heter 175 hästkrafter.

”För nöjes skull”

Delfinen ska enligt planerna vara klar för testkörning i sommar och priset väntas hamna på motsvarande 546 000 kronor.

Upphovsmän till skapelsen är vattensportfantasterna Rob Innes, 33, från Nya Zeeland och Dan Piazza från Californien, och distribueras av företaget Innespace Designs.

– Det här är bara för nöjes skull. Det är en 3-dimensionell racerbåt. I slutändan skulle vi vilja få det till en erkänd idrottsgren eftersom du kan köra snabbt och hoppa, säger Rob Innes till Daily Mail.

Risk att krocka

Samtidigt varnar han för att delfinen är svårkörd och kräver starka armar. Det finns också en risk att krocka med andra båtar eller badande människor när farkosten flyger upp över vattenytan. Framtida modeller kommer därför att ha en inkopplad kamera som hjälper föraren att upptäcka andra vattenfarare.

Sedan tidigare finns en mindre, ensitsig variant av den delfinliknande farkosten. Den modell som nu är på väg ut på marknaden är något mindre delfinlik men med egenskaper som mer liknar djurets, skriver Daily Mail.

Johanna Melén