”De häller vatten med hundskit på våra fönster”

NYHETER

Läsarnas skräckberättelser om sina grannar

Avföring från hundar på fönstren och kattkiss på utemöblerna. Grannarnas husdjur är ofta en orsak till irritation bland aftonbladet.se:s läsare.

Signaturen ”Madame_eve” beskriver i läsarforumet sin irritation över grannfamiljens djur.

”Detta är en familj som rastar sina hundar ute på sin balkong och torkar sedan bort det med en mopp. Denna skurhink har tömts utöver sidan av vårt hus varpå det mesta i den hinken hamnade på vårt ena fönster, inte speciellt vackert”.

Fler än ” Madame_eve” har problem med grannarnas husdjur.

Katter irriterar signaturen ”Kritikern”.

”Det är ingen hejd på vad katterna ställer till med. Våra trädgårdsmöbler har förstörts av kiss, katten har till och med pissat på bordet. Man kan inte lämna dörren öppen obevakad för då har man en katt inomhus”, skriver Kritikern.

Fester stör

Ett klassiskt – och vanligt – störningsmoment är fester.

”Jag har inget emot att folk festar. Men när det är i princip varje helg så pass högljutt att man inte kan sova, ja då är det illa”, skriver signaturen Catya.

Ett annat klassiskt störningsmoment är när grannarna möblerar eller bygger om tidigt på helgerna.

Även det är en orsak till irritation bland aftonbladet.se:s läsare.

”Black & Decker (skruvdragare) som bara fungerar före klockan 11.00 på söndagarna”, beskriver signaturen Prometheus kort och gott problemet.

Flera lösningar föreslås

För att minska sin irritation av grannar föreslår läsarna en rad åtgärder. Alltifrån att åka bort till att lyssna på lugnande musik.

Men det är också många läsare som inte alls irriterar sig på sina grannar.

Signaturen ”Åsa” har i stället ett annat problem.

” Jag stör mig jättemycket på att varken vi eller våra grannar har tid att umgås så mycket som vi skulle vilja göra. Vi har underbara grannar och vi kommer jättebra överens och har mycket kul tillsammans”, skriver hon.

Mikael Stengård