Torbjörn får 10 000 för försvunnen väska

NYHETER

Fick rätt efter ett och ett halvt års kamp

Flygbolaget som slarvade bort Torbjörn Hallgrens väska vägrade betala full ersättning. Men efter ett och ett halvt års kamp har Torbjörn äntligen fått rätt. Enligt allmänna Reklamations nämnden (ARN) ska Alitalia betala 10 392 kronor till honom.

Foto: foto : emil malmborg/bildbyrån
”Det är konstigt att det måste gå via ARN innan någonting händer”, säger Torbjörn Hallgren. Punkt SE den 11 oktober.

Punkt SE skrev i oktober om Torbjörn Hallgren från Malmö och hans kamp för att få korrekt ersättning för den väska som försvann när han var på väg hem från en resa till Italien. Han krävde drygt 11 000 kronor men flygbolaget ville bara betala honom cirka en fjärdedel av värdet på väskans innehåll.

– Det känns jätteskönt att ARN har gett mig rätt. Men jag kan inte andas ut förrän jag fått in pengarna på mitt konto. Det är konstigt att det måste gå via ARN innan något händer, säger Torbjörn Hallgren.

Tror de kommer att betala

Ett beslut från ARN är bara en rekommendation och företagen är inte tvingade att följa nämndens beslut. Men enligt Torsten Palm, informationschef på ARN, följer de flesta företag besluten.

– Jag har talat med representanter för Alitalia och de verkar vilja lösa den här situationen. Även om det sitter långt inne så tror jag att de kommer att betala, säger han.

Stefan Rinaldo på Alitalias kundtjänst skriver i ett mejl till Punkt SE att företaget alltid följer ARN:s beslut och så snart som möjligt ska sätta in pengarna kontot.

Fakta

Kajsa Sigvardsson (.se)