Filmstjärna gripen för misshandel

NYHETER

Har suttit i häktet hela helgen

Foto: Känd skådespelare Åklagaren har begärt mannen häktad för misshandel och olaga hot. Han greps på Sibyllegatan på Östermalm i lördags. Skådespelaren har medverkat i flera uppmärksammade filmer.

Den kände skådespelaren misstänks för att ha hotat sin svärfar till livet, slagit en kvinna i ansiktet och hotat med att kasta ut henne genom fönstret på fjärde våningen.

Nu är han begärd häktad för misshandel och olaga hot.

Mannen är en av Sveriges just nu mest uppmärksammade skådespelare med flera filmer bakom sig samt kommande premiärer. Han har under flera år uppträtt på flera av landets stora teaterscener, men sitt stora genombrott fick han i en uppmärksammad långfilm.

Sitter på häktet

Sedan två dagar bidar han sin tid på häktet i Stockholm, misstänkt för kvinnomisshandel och olaga hot.

Greps av polispatrull

Klockan 11.50 i lördags greps han av en polispatrull på Sibyllegatan Östermalm i Stockholm.

I går begärdes han häktad i Stockholms tingsrätt, misstänkt för misshandel och olaga hot. Enligt häktningsframställan ska han ha slagit en kvinna i ansiktet två gånger, en med öppen hand och en med knuten näve , samt hotat att kasta ut henne genom ett fönster i ett flervåningshus.

Enligt uppgifter till Aftonbladet ska den kände skådespelaren även ha hotat sin svärfar till livet.

Häktningsförhandlingen är planerad till i dag. Ett av skälen till häktning är att jouråklagaren befarar att skådespelaren fortsätter att begå brott om han inte häktas.

Zendry Svärdkrona