Djurinspektörens hundar gick till attack

NYHETER

Nu omplaceras hon av Sundsvalls kommun

Djurskyddsinspektörens hundar attackerade två personer.

Nu omplaceras hon av sin arbetsgivare.

– Är man djurinspektör måste man hålla ordning på sina hundar, säger Stig Johansson, miljödirektör på Sundsvalls kommun till aftonbladet.se.

På nyårsafton förra året var Alexander Forsbom, 18, ute och gick i Kovland norr om Sundsvall. Samtidigt red kommunens djurskyddsinspektör ut från sin gård tillsammans med fyra lösspringande hundar. En av hundarna tog sikte på Alexander, sprang mot honom - och högg honom i låret.

– Jag blev riktigt rädd när hunden hoppade på mig. När jag sedan skulle gå därifrån vek sig benet, det var alldeles blått, berättade Alexander för Dagbladet.

Granne attackerades

Dagen efter attackerades även en granne till djurskyddsinspektören av en av hennes hundar. Inga skador uppstod men både han och Alexander polisanmälde inspektören.

I går lades förundersökningen mot henne ner men Sundsvalls kommun ser allvarligt på händelsen och har beslutat att omplacera inspektören.

– Det här är en förtroendefråga. Är man djurinspektör måste man hålla ordning på hundarna. Ställer vi krav på andra ute så måste vi ställa samma krav på oss själva, säger kommunens miljödirektör Stig Johansson till aftonbladet.se.

Inre arbete

– Vi ser mycket allvarligt på det som har inträffat.

Djurskyddsinspektören kommer nu att få ägna sig åt inre arbete. En vikarierande inspektör ska ersätta henne i det yttre arbetet.

Aftonbladet.se har utan framgång sökt den omplacerade djurskyddsinspektören för en kommentar.

Till Dagbladet har hon tidigare kallat nyårshelgens händelser för ”olyckshändelser” och att hon nu ska ”ha bättre kontroll på hundarna.”

Johanna Melén