Kvinna besköts genom villafönster

NYHETER

Kastade sig på marken och kom undan skotten

Polisen har ännu inte gripit någon för mordförsöket på Bymarken under söndagen.

För tillfället pågår förhör av vittnen.

En kvinna i 40-årsåldern utsattes för ett mordförsök i sin villa i centrala Jönköping under natten till söndagen. Hon skulle släcka för natten när hon såg en silhuett genom altandörren.

Sedan kom skotten.

– Hon går runt och ska släcka ner, då ser hon en skuggfigur på altanen. Sen smäller det, berättar Anders Gustafsson, Vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen, för J-nytt.se.

Kvinnan kastade sig i skydd och träffades inte. Fem skott avlossades, ett av dem gick genom en vägg inne i villan, uppger polisen.

Skotten avlossades vid tvåtiden på natten. Polisen vill inte kommentera om det finns någon hotbild mot kvinnan eller huruvida den har några spår att följa i utredningen.

Under helgen och måndagen har polisen arbetat med förundersökningen. En omfattande teknisk undersökning har genomförts och nu pågår vittnesförhör.

- Vi håller på att förhöra vittnen. Det är viktigt att vi får en så klar bild som möjligt om vad som kan ha hänt, säger Maria Blomkvist, utredningsledare vid Kriminalenheten i Jönköping till Jnytt.se.

Polisen vädjar nu till allmänheten att uppmanar höra av sig om det sett eller hört något som kan vara till hjälp i utredningen.

Svartsjukedrama

Uppgifter gör nu gällande att paret som bor i huset har varit förföljda av kvinnans före detta man, rapporterar TV4 Uppland.

Jönköpingsposten skriver också att de båda aktuella männen är framgångsrika företagsledare i Jönköping.

Men polisen vill inte bekräfta de här uppgifterna, utan står fast vid att man inte har någon formellt misstänkt för brottet utan att förundersökningen bedrivs på bred front.