Krokodilerna väntade på att han skulle ramla ner

NYHETER

David, 53, satt fången i ett träd i en vecka

Foto: David George var medtagen när helikopterteamet räddade honom undan de blodtörstiga krokodilerna.

SYDNEY

En australisk boskapsskötare har upplevt en sällsam mardröm: en veckas väntan i ett träd med hungriga krokodiler outtröttligt väntande nedanför.

Den 53-årige David George berättade i Brisbanetidningen Courier Mail i tisdags hur han såg krokodilernas ögon glimma röda därnere sju nätter i rad.

– Varenda natt låg två bestar på lur vid trädets fot och stirrade upp på mig. Och hela natten måste jag lyssna på en stor hankrokodil som brölade en bit längre ut.

– Då och då skrek jag till dem: Jag tänker inte ramla ner ur det här trädet till er, era svin!

Prövningen började med att han kastades av sin häst. Yr och blodig tog han sig upp i sadeln igen och lät hästen gå vart den ville – i hopp om att den skulle gå hem.

Skymning i träsk

Men när skymningen föll insåg han att hästen hade vandrat mer än en kilometer in i ett krokodilträsk. Gräset var två och en halv meter högt.

– Jag blev tvungen sitta av och bana väg genom träskgräset. Plötsligt insåg jag att jag hade hamnat rätt in i ett krokodilnäste.

– Jag blev iskall. Där fanns rena monsterspåren, och de stora djuren är aldrig långt borta på sådana ställen.

– Jag kunde inte vända, det var för långt och för farligt, så jag tog mig till närmaste någorlunda höga område och stannade där. Jag hoppades att någon skulle hitta mig innan krokodilerna gjorde det.

På ranchen slog man larm när han inte kom hem. Sökandet sattes igång soldater, polis, räddningsverk och spårare.

Solkatter med burk

George försökte dra uppmärksamheten till sig genom att göra solkatter med sin tobaksburk, vifta med sin skjorta på en pinne och hänga upp toalettpapper i trädgrenarna.

– Snåren var så tjocka att de inte kunde se mig genom bladverket. Det var otroligt prövande – de flög bara sex–sju meter från mig en gång, sade han.

Tredje dagen åt han upp den enda mat han hade med sig – två mackor med köttpålägg.

– Jag visste att det säkraste var att bara sitta still och vänta.

På åttonde dagen siktades han till slut av en helikopter.

– De gav mig en chokladkaka när de hade hissat upp mig till helikoptern. Det var rena gourmetmaten.

TT-AFP