Lyxligans tjuvgömma i Stockholm avslöjad

Foto: En stor tjuvgömma med lyxiga märkesvaror och elektronik har upptäckts i en lägenhet i Stockholm. Stöldgodset kan kopplas till en liga som metodiskt stulit varor från butiker det senaste halvåret
NYHETER

En stor tjuvgömma med lyxiga märkesvaror och elektronik har upptäckts i en lägenhet i Stockholm.

Stöldgodset kan kopplas till en liga som metodiskt stulit varor från butiker det senaste halvåret.

– Det är väldigt ovanligt att vi hittar så här mycket stöldgods på ett och samma ställe, säger polisinspektören Peter Enell som vadar fram mellan säckar av gods inne på polishuset.

25-åring häktad

Tjuvgömman med varor till ett värde av cirka 200 000 kronor hittades i en lägenhet vid en husrannsakan. Utspridda på golvet och längs väggarna fanns bland annat högar av stulna märkeskläder, till exempel en kostym för 8400 kronor, väskor, porslinsserviser, platt-tv-apparater och annan hemelektronik.

En 25-årig man, som misstänks vara en centralfigur i stöldligan, har häktats misstänkt för grov stöld. Mannen är känd av polisen sedan tidigare och beskrivs som ett ”märkesfreak” och fanatiskt intresserad av dyra kläder.

Länsar butikerna

Stöldgodset kommer från ett flertal butiker i centrala Stockholm. Övervakningsbilder visar hur tjuvarna metodiskt går in och länsar butiker på dyrbara varor i stora mängder.

– Bilderna och mängden stöldgods vittnar om att de systematiskt härjat under en längre tid. De har arbetat mycket målinriktat och metodiskt, säger Peter Enell.

TT