Alf Svensson sågar regeringen

Foto: Alf Svensson.
NYHETER

Stockholm Kristdemokraternas förre partiledare Alf Svensson kritiserar regeringens jobbpolitik och säger sig ha svårt att försvara den inför väljarna.

Han menar att regeringen fokuserar alltför ensidigt på vikten av att skapa jobb, och glömmer bort hur besluten påverkar enskilda människor.

– Det är väldigt lätt att säga till en 20-25-åring, sök jobb, ta jobb. För i den åldern kan man flytta.

– Men säg det till en 55–60-åring, sök jobb, ta jobb och gör du inte det så sänker vi kassan för dig. Det är inte så enkelt, säger Alf Svensson till Godmorgon Världen i Sveriges Radio P1.

”Glömmer hjärtat”

Svensson menar också att den låga medelåldern i dagens regeringskansli är ett problem, då politiken utformas av människor utan tillräcklig livserfarenhet. Han tror att regeringens dåliga opinionssiffror reflekterar väljarnas missnöje med politiken.

Enligt honom borde regeringen egentligen ha väldigt starka opinionssiffror, eftersom det jobbpolitiken rent siffermässigt visar på minskad arbetslöshet.

Ändå minskar väljarstödet.

– Jag tror att det beror på att man kanske glömmer att man inte bara ska tala till hjärnan utan också till hjärtat, säger Alf Svensson.