Inställda flyg trots strejkslut

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Resenärer uppmanas kolla sina flyg

Köpenhamn

De kabinanställda hos SAS Danmark återgick på fredagsmorgonen till arbetet. Trots det tvingades SAS ställa in minst 28 flygningar. Dessutom räknade man med 30–40 förseningar.

Ett löfte om samtal om de avtalsvillkor som de anställda är missnöjda med, bland annat bemanningen ombord, räckte för att arbetet skulle återupptas. SAS har ännu inte gjort några eftergifter.

Inställda flyg och förseningar kommer man inte undan på fredagen även om SAS Danmark så snabbt som möjligt försöker få trafiken att återgå till det normala.

– Det går inte att ställa om allt i en handvändning. Många av våra flygplan och vår personal befinner sig helt enkelt på fel plats, säger SAS Danmarks presschef Jens Langergaard.

Han uppmanar resenärer som bokat biljetter till fredagen att hålla sig informerade om läget via SAS Danmarks internetsida, www.sas.dk.

Strejken var inne på sitt tredje dygn på torsdagen och hade då resulterat totalt 713 inställda flighter. Strejknotan för SAS kan hamna på över 100 miljoner kronor, men flygbolaget och andra bedömare tror att den största skadan inte handlar om kronor och ören utan om förlorat förtroende.

– Vi måste nu anstränga oss till det yttersta för att återta förlorat förtroende, säger Jens Langergaard.

Tidigare artiklar

TT

Publicerad: