Väktare sätts in på busslinjer i Härryda

NYHETER

Ungdomars hot och trakasserier av busschaufförerna gjorde att de vägrade att stanna vid hållplatser längs skolvägen i Härryda och Landvetter.

Under torsdagen kommer väktare att åka med bussarna.

– Det har varit olustigt att inte veta vad som ska hända när man går till jobbet, säger skyddsombudet Maja Mehiläinen.

Det har länge varit oroligt på bussarna 610, 611 och 616. Ungdomar på väg till och från Rävlandaskolan har trakasserat busschaufförerna, hotat dem och förstört inredningen på bussarna.

De ca 25 chaufförerna fick nog och vid sjutiden på onsdagsmorgonen stoppade skyddsombudet Maja Mehiläinen bussarna från att stanna.

– Det har varit olustigt att inte veta vad som ska hända när man går till jobbet. Ungdomarna har hotat oss, skrikit svordomar och fula ord åt oss. Man mår inte bra psykiskt av det, säger Maja Mehiläinen, skyddsombud och bussförare i Härryda.

Under onsdagseftermiddagen pågick förhandlingar mellan bussförarnas skyddsombud och kommunen.

– De beslutade att sätta in väktare på vissa turer, säger Maja Mehiläinen.

I och med detta kommer bussarna att köra som vanligt under torsdagen. Det är ännu oklart hur länge väktarna kommer att följa med bussarna.

– Vi får se hur det utvecklar sig, säger Maja Mehiläinen.

Det handlade om ett 20-tal busshållplatser på linjer till och från Rävlanda som hoppades över. På onsdagsmorgonen körde bussen förbi hållplatserna på väg mot Rävlandaskolan och på eftermiddagen hållplatserna på väg från skolan.