Skinnskallebröder åtalade för misshandel

Av: Mia-Li Hallengren

Publicerad:
Uppdaterad:

”Vi ska döda alla svartskallar”

17-åringen dök upp oinbjuden på en nyårsfest i Västerås med rånarluva, hammare och en trasig flaska. Fyra personer blev utsatta för hans brutala våld.

Nu står 17-åringen, hans bror och deras kompis åtalade för flera fall av missandel.

17-åringen dök upp på en nyårsfest iförd rånarluva med en trasig flaska och en hammare. När han kom in i lägenheten skrek han: ”Vi ska döda alla svartskallar”.

En tonårsflicka fick skärsår på armen och i ansiktet av flaskan. En man i tonårsåldern fick ta emot flera slag mot huvudet och fördes till sjukhus med skärsår och svullnader. Totalt två kvinnor och två män blev utsatta för 17-åringens våld.

Knäckte näsbenet

17-åringens ett år äldre bror misshandlade en man den 8 juni i år. Han ska ha knäckt näsbenet på honom och sparkat honom i huvudet när han låg ner. 18-åringen ska därefter ha mordhotat sitt offer.

Tårgasspray och fjäderbatong

I augusti förra året greps bröderna av en väktare utanför McDonalds på Hälla. Männen var beväpnade med två burkar tårgassprej, fjäderbatong och hade med sig rånarluvor och var i färd med att misshandla en man av utländsk härkomst. Med fanns även brödernas 25-årige kompis.

Bröderna står nu åtalade misstänkta för totalt fyra fall av misshandel och ett fall av förberedelse till misshandel. De är även åtalade för snatteri och olaga hot och grovt hemfridsbrott. 25-åringen är åtalad för förberedelse till grov misshandel.

Publicerad: