Anders Borg

Anders Borg skiljer sig – hon är nya kärleken

Av: 

Staffan Dickson

Erik Melin

NYHETER

Anders Borg, 47, skiljer sig efter att ha inlett en relation med Dominika Peczynski, 44, skriver Expressen.

”Man kan inte alltid styra över känslor och livet. Vad som nu sker får framtiden utvisa”, säger Borg i en skriftlig kommentar till Aftonbladet.

Sveriges tidigare finansminister Anders Borg berättar att artisten och entreprenören Dominika Peczynski är hans nya kärlek. Intervjun har gjorts i samband med att Hänt Extra i det kommande numret avhandlar de två under rubriken "Anders Borgs kärleksmöten med Dominika Peczynski!".

För Expressen berättar Borg att de två har träffats sedan ett par månader tillbaka.

– Man kan inte säga så mycket om framtiden. Man styr inte över livet. Det här är en period sedan något innan jul och vad som händer i framtiden, det får man se.

Dominika nyseparerad

Dominika Peczynski separerade nyligen från sin tidigare sambo, Yoav Bartal, som tidigare jobbat som bland annat pressekreterare hos den tidigare jämställdhetsministern Nyamko Sabuni – som är vän med Dominika.

När Aftonbladet når Dominika Peczynski på måndagskvällen är hon fåordig om nyheten.

– Ni får ringa Anders i stället.

”Svår process”

Anders Borg meddelar via en pressekreterare att han inte är tillgänglig för fler intervjuer. I en skriftlig kommentar säger han dock:

”En skilsmässa är en svår process som många har gått igenom. Fokus ligger nu på att säkra trygghet för min familj. Vi kommer lämna in en gemensam skilsmässoansökan. Jag kommer att göra allt jag kan för att ha en bra relation till min hustru sedan många år tillbaka som också är mina barns mamma. Man kan inte alltid styra över känslor och livet. Vad som nu sker får framtiden utvisa.”

Talskrivare för Bildt

Anders Borg lämnade politiken och finansministerposten efter att alliansen förlorade valet i september 2014. Senare under hösten kom besked om att han fått i uppdrag av Finlands regering att skriva en rapport om landets ekonomiska problem och om hur man ska komma till rätta med dem.

Innan han blev finansminister var han aktiv inom banksektorn. Längre tillbaka var han aktiv ungdomspolitiker och också politiskt sakkunnig och talskrivare för Carl Bildt när han var statsminister.

Turnerar med bandet

Dominika Peczynski har arbetat som bland annat sångerska, programledare och entreprenör. Som artist är hon mest känd för vara en av medlemmarna i bandet Army of Lovers. Enligt hennes egen hemsida är bandet på turné sedan 2013 då bandet återuppstod.

Som entreprenör har hon varit inblandad i flera kontaktförmedlingshemsidor, bland annat den omtalade ”otrohetssajten” Victoria Milan. Numera driver hon pr-byrån Mafioso PR.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – förhandsboka här!

Cervera

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Anders Borg

ÄMNEN I ARTIKELN

Anders Borg

Dominika Peczynski

Skilsmässa