Israelisk soldat död

NYHETER

Israelen Hadar Goldin, den 23-årige löjtnant som försvann i Gaza i fredags, är död, uppger den israeliska militären enligt Reuters och AFP.

Han ska ha dödats under strid.

Löjtnaden Hadar Goldin, 23, ska enligt Israel ha tagits till fånga bara en timme efter att vapenstilleståndet mellan Israel och Hamas inleddes.

Goldin tros ha förts iväg genom en tunnel efter en eldstrid mellan IDF-soldater och Hamas.

Hamas tog på lördagen avstånd från försvinnandet, rapporterar AP. Gruppen sa att den tror att soldaten kan ha dödats i en sammanstötning med Hamas soldater ungefär en timme innan vapenvilan inleddes.

Israel svarade med att tränga djupt in i södra Gaza med marktrupper.

Kan ha dödats av självmordsbombare

Sent i natt bekräftar Israel att Hadar Goldin är död, skriver nyhetsbyrån AP.

I ett uttalande meddelar militären att "bevis funna på platsen för bortförandet" bekräftar att Goldin inte längre är i livet, skriver Haaretz.

Anshell Pfeffer, journalist på den israeliska tidningen Haaretz, skriver på Twitter att militären, baserat på rättsmedicinska bevis, dragit slutsatsen att Goldin dödades av en självmordsbombare från Hamas och att hans kvarlevor drogs in i en tunnel.

Israeliska ynetnews.com rapporterar att bland andra Israels försvarsminister Moshe Yaalon besökt familjen Goldin för att meddela dödsbudet. Kring 300 människor samlades utanför familjens hem för att visa sitt stöd. Anhöriga till de tre israeliska tonåringar som fördes bort och dödades på Västbanken i juni fanns bland besökarna.

Bojkottar planerade samtal

En militär taleskvinna kommenterar dock inte om Goldin, tillsammans med två andra israeliska militärer, blivit offer för ett självmordsdåd eller ett angrepp från den egna militären som gått snett, rapporterar The New York Times.

1 675 palestinier, de flesta civilpersoner, har dödats under kriget, liksom 64 israeliska soldater, två israeliska civilpersoner och en thailändsk gästarbetare.

Hoppet om en diplomatisk lösning har falnat sedan Israel gjort klart att landet bojkottar de planerade samtalen om en vapenvila i Kairo.