Sundbyberg

Skottlossning i Sundbyberg - en person skadad

Av: 

Richard Aschberg

Eric Emanuelsson

NYHETER

En man fördes under torsdagsmorgonen till sjukhus - efter att blivit träffad av tre skott mitt under morgonrusningen i Sundbyberg.

En massiv polisinsats inleddes efter gärningsmannen.

– Alla poliser i närområdet har kopplats in, säger Albin Näverberg, informatör vid polisens ledningscentral i Stockholm.

Klockan kvart över sju på torsdagsmorgonen ringer flera personer in till polisen och säger att det pågår en skottlossning i centrala Sundbyberg, i Stockholms län.

En man som Aftonbladet pratat med berättar hur han vaknade av skotten.

– Jag tror att gärningsmannen sköt tre till fyra skott. Jag såg hur offret sakta segnade ner, säger mannen och fortsätter:

– Till en början såg det ut som att offret försökte ta fram en cigg efter skottlossningen, men sen föll han ihop.

Tre skott träffade benet

Enligt uppgifter till Aftonbladet avlossades fem skott och tre ska ha träffat mannen i benet. Polisen vill inte bekräfta uppgifterna men säger att de under morgonen fått ett larm om en skottlossning och när de kommer till platsen hittar de en skadad man som fördes till sjukhus.

– Skadorna är inte livshotande, säger Mats Eriksson, informatör vid polisen i Västerort.

Direkt efter skottlossningen inleddes en massiv sökinsats efter gärningsmannen och polisen bestämde att tågen till den närliggande tunnelbanestationen skulle åka förbi, för att förhindra en potentiell flyktväg. Patruller i området fortsatta att söka efter gärningsmannen under dagen.

– Alla poliser i närområdet letar efter gärningsmannen. Men vi måste veta vem det är vi letar efter. Därför söker vi vittnen med ljus och lykta för att kunna få in bra uppgifter, säger Albin Näverberg vid 12-tiden.

Ingen gripen

Polisen jobbade vidare vid den avspärrade brottsplatsen och tekniker var på plats med metalldetektorer för att hitta tomhylsor.

Under torsdagsförmiddagen var polisen fortfarande väldigt förtegen om händelsen och kunde inte ge några uppgifter om offret.

Händelsen rubriceras som synnerligen grov misshandel.

– Uppsåtet verkar inte ha varit att döda personen, säger Albin Näverberg.

Vid 15-tiden hade polisen fortfarande inte gripit någon.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu fortsätter sommarrean hos Åhléns – 50 % rabatt på kläder och inredning

Åhlens

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Sundbyberg

ÄMNEN I ARTIKELN

Sundbyberg

Brott