Nyheter

Fjärde person anhållen efter bilmordet

Av: 

Pelle Tagesson

NYHETER

MALMÖ. Flera polisbilar cirkulerade hela söndagskvällen i stadsdelen Kroksbäck där en person dödades och flera skadades när en bil på lördagen körde rakt in i en folkmassa.

– Vi har hotats, säger en nära släkting till bilföraren.

Sammanlagt är nu fyra personer anhålla misstänkta för olika brott.

Polisen är fortfarande mycket sparsam med uppgifter om lördagens händelse. Ärendet kallas såväl ”känsligt” som ”komplicerat”.

Klart är att bråk inträffade i Kroksbäck Malmö vid 15.30-tiden på lördagen. Och att detta slutade med att en person satte sig i en bil och körde rakt in i gängen som slogs. En person dödades och tre andra skadades. Den omkomne var släkt med bilföraren, enligt flera källor.

Bilföraren och ytterligare en person är anhållna misstänkta för mord alternativt dråp och mordförsök. En man är anhållen misstänkt för misshandel och ytterligare en är anhållen, men i det fallet vägrar polisen uppge vad han är misstänkt för.

– Än återstår många förhör och tekniska utredningar, säger Michael Carlzon, inte befäl vid Malmöpolisen.

– Detta är ett mycket komplicerat fall.

”Tre beväpnade män”

Ett av problemen är att få vill prata med polisen om vad som hände.

– Här lämnas inga uppgifter ut, folk är rädda. Här finns ett gäng som styr området och dem skvallrar man inte på, säger en boende.

– Det räcker med att att man tittar på några av de här killarna för att det ska bli bråk.

Samtidigt cirkulerar många rykten. Det finns bland annat uppgifter om att 24-åringen som avled aldrig blev påkörd av bilen utan att han innan kraschen hade misshandlats så svårt att han dog av de skadorna. Det är en uppgift som polisen inte kommenterat.

– Utredningen är i ett mycket känsligt skede, uppger man länskriminalen.

Släktingar till bilföraren och den som dödades uppger att de utsatts för hot och att de flera gånger tvingats ringa polisen.

– Bland annat hade vi besök av tre män beväpnade med tillhyggen under lördagskvällen. De trängde sig in i lägenheten där bara två kvinnor och några barn var hemma. De sökte en man och när de inte hittade någon lyckades kvinnorna få ut dem ur lägenheten.

”Vill visa vår närvaro”

Polisen cirkulerade under hela söndagseftermiddagen och kvällen i området. Ett flertal patruller fanns på plats.

– Vi vill visa vår närvaro och skapa lugn, berättar en av poliserna. Här har varit lite oroligt det senaste dygnet och vi anser det viktigt att vara på plats.

Man utesluter inte att det kan bli fortsatta bråk och eventuella hämndaktioner.

– I vissa kretsar gör man ju sina egna förundersökningar och bestämmer själva straffen. Det vill vi förhindra.

ANNONS

Mumin-muggarna för 2022 är här! Förboka dem hos Cervera redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert: