Systern: Alexandra förändrades när hon träffade 32-åringen

1 av 6 | Foto: Alexandra Savic, 20, hittades mördad i Finspång i torsdags. Hennes 32-åriga pojkvän är anhållen, på sannolika skäl misstänkt för både mordet och brandattentatet mot familjen Savic.
NYHETER

20-åriga Alexandra Savic – som hittades mördad i Finspång – blev förändrad av relationen med pojkvännen.

Det berättar systern Tanja Savic.

– Jag var orolig över att han skulle skada henne, säger hon.

På söndagen avgör tingsrätten i Norrköping om den mordmisstänkta 32-åringen ska häktas. Han är sedan i torsdags anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet på Alexandra Savic, 20, och brandattentatet mot familjen Savic.

De har den senaste tiden känt sig hotade av 32-åringen. Hans brottshistorik gjorde dem dessutom oroliga över att han skulle göra Alexandra Savic illa.

Systern: Hon förändrades

– Nu är hon helt borta. Att det verkligen skulle sluta så dåligt... Jag kan inte förstå och jag blir så arg, säger lillasystern Tanja Savic, 16.

Alexandra Savic träffade 32-åringen i höstas. De blev ett par och flyttade ihop.

– Hon ville vara med honom. Hon sa att hon såg en vän i honom och att de hade det bra. Men jag kan inte tänka mig att hon hade det bra, säger Tanja Savic.

Systern berättar att Alexandra förändrades.

Blev "hjärntvättad"

– Man såg aldrig till henne längre. Hon verkade mest vara inomhus. Tidigare var hon glad och snäll och fanns alltid där. Nu var det som hon blivit hjärntvättad, säger Tanja Savic.

Natten till i torsdags vaknade familjen Savic av att brandvarnaren tjöt. 32-åringen är misstänkt för att ha kastat bensin mot fasaden och tänt på.

Han har tidigare dömts för flera brott. I en dom från 2013 framgår att han förekommer i 26 avsnitt i belastningsregisret. Flera av domarna rör våldsbrott.

"Han har ett bra humör"

2006 dömdes 32-åringen till skyddstillsyn för grov fridskränkning. Efter att oprovocerat, enligt domen, attackerat och slagit tre män på Bergslagstorget i Finspång dömdes han 2012 för misshandel.

32-åringen har genomgått behandling för det som i flera domar beskrivs vara aggressionsproblem.

– Han hade ett bra humör, som kunde svämma över, säger en tidigare bekant till 32-åringen.

Fotnot: Aftonbladet har sökt 32-åringens advokat utan framgång.

ARTIKELN HANDLAR OM

Finspång

Brott