Mystisk man mötte terroristerna vid Bardo-massakern

1 av 18
NYHETER

Här går terroristerna in på Bardomuseet.

Tunisiska myndigheter släpper nu en ny film från massakern.

Den visar också hur övervakningskamerorna fångar en mystisk man som möter mördarna i byggnaden.

På onsdagsmorgonen lämnade Yassine Laabidi sitt hem i El Omrane-området i utkanten av Tunis. Timmar senare mötte han 26-åriga Hatem Khachnaoui och mördade 21 personer när de gick från rum till rum Bardomuseet.

Tunisiska inrikesministeriet släppte på lördagskvällen en övervakningsfilm från Bardomuseet i Tunis. På det en minut långa klippet syns hur de två attentatsmännen beväpnade med Kalasjnikovs tar sig in på museet.

Filmen som lades upp på Facebook visar också hur männen innan massakern möter en mystisk man i en trappa. De tre verkar ha någon form av meningsutbyte innan de nu skjutna terroristerna fortsätter uppåt i trappen. Samtidigt springer den tredje oidentifierade mannen ur bild.

Tunisiska myndigheter har inte lämnat några uppgifter om den mystiska mannen över huvud taget, skriver AP.

Övervakningsmaterialet visar också attentatsmännens döda kroppar och vad som uppges vara ett explosivt bälte runt midjan på en av männen.

21 människor dog i massakern på museet. Dödsoffren uppges vara turister från Japan, Italien, Colombia, Australien, Frankrike, Polen, Storbritannien och Spanien, samt tre tunisier.

Terrororganisationen IS har tagit på sig dådet som inträffade i onsdags och har också hotat med ytterligare terrordåd: ”Ni har bara sett börjar”, uppger de i en inspelning som de rapporteras ha spridit på nätet.

Fler än 20 personer har gripits misstänkta för inbladning i dådet, rapporterar New York Times.

ARTIKELN HANDLAR OM

Tunis