Fridas fingrar svällde upp och sprack

När Frida, 27, provade Gellack svällde fingrarna upp.

Sedan blev det värre.

– Jag fick nässelutslag ända upp till armbågen och skinnet sprack, berättar hon för Aftonbladet.

Frida Allgren, 27, från Sundsvall, är en av många som blivit drabbade av nagellacket Gellack från märket Depend, som under torsdagen stoppades av Läkemedelsverket.

– Direkt när jag provade det så svällde fingrarna upp och det blev lite rött runt nagelbanden, berättar hon.

– Jag tänkte inte så mycket mer på det men på natten så vaknade jag av att det kliade som fasen. Jag hade fått någonting som liknade nässelutslag på händerna och upp mot armbågen.

”Skinnet började lossna”

Det farliga nagellacket hade gjort hennes armar fulla av små vita kliande prickar. Även ögonen hade svullnat upp, även om hon inte var helt säker på om det hade något samband. Och det var inte över där.

– Först var det varigt och fingrarna var stenhårda, sedan började skinnet lossna från undersidan av nageln, berättar hon.

”Ytterst ovanligt”

Huden började självspricka, sedan tog det närmre två veckor innan händerna var som vanligt igen.

– Jag skickade ett mejl till Depend som sade att det var ytterst ovanligt. Men när man började kolla på internet såg man att det ju inte var så, säger hon.

– Jag provade det några månader efteråt och då var det exakt samma sak. Sedan dess har jag inte provat det igen, säger Frida som numera håller sig borta från "allt vad gelénagellack heter".

– Det är bra att de tagit bort det.

Publisert: