Paret åtalas för resväskmordet

1 av 10
NYHETER

Heather Mack, 19, åtalas tillsammans med sin pojkvän för mord på sin mamma.

Kvinnan hittades intryckt i en resväska på Bali.

Det unga paret menar att rånare ligger bakom mordet.

Det var i onsdags som Heather Mack och pojkvännen Tommy Schaefer, 21, greps kort efter att polis hittat Heathers mamma död i en resväska, inpackad i en taxi utanför deras hotell.

Efter vittnesmål och en tekniska undersökningar åtalas det unga paret för mord på mamman.

Enligt polisen så kallade paret på en taxi, packade in resväskan och sa sedan att de skulle gå och checka ut från hotellet. När de inte kom tillbaka och hotellets säkerhetsvakter hittat blod på väskan så åkte chauffören till polisen. Väl där upptäcktes mammans kropp, skriver News Corp Australia.

Tecken fanns på våld och att mamman försökt försvara sig.

– Vi hittade ärr på båda underarmarna och en bruten nagel på vänsterhanden. Det indikerar motstånd i ett slagsmål, säger Ida Bagus Putu Alit, huvudansvarig obducent vid sjukhuset i Denpasar på Bali.

Grälade med mamman

Mack och Schaefer har i förhör sagt att mamman dödades av rånare men att de själva lyckades fly.

Enligt polisen går deras historia inte ihop med de vittnesmål man samlat in från taxichauffören och anställda vid hotellet.

Heather Mack och mamman anlände till hotellet St Regis förra helgen. Shaefer anslöt på måndagen och övervakningsbilder från den dagen visar hur han och mamman grälade i hotellobbyn. Det är oklart vad grälet handlade om och vad som kan ligga bakom mordet.

Alla tre var på semester och de bor normalt i USA.

Inte samarbetat med polisen

Heather Mack har skrivit på utredningsdokument och gått med på att få en försvarare tilldelad sig. Schaefer har dock vägrat och säger att han vill invänta sin advokat från USA.

– I princip så har de inte svarat på många frågor. De har inte varit samarbetsvilliga, säger advokaten Haposan Sihombing som av polisen getts uppdraget att hjälpa paret.

Enligt uppgifter från grannar till familjen hemma i Chicago så ska relationen mellan dottern och mamman ha varit dålig. Polis ska ha kallats till deras hus inte mindre än 86 gånger, mellan 2004 och 2013.