Prinsessan Estelle

Prinsessan Estelle börjar förskolan

Av: 

Ida Persson

NYHETER

Prinsessan Estelle har börjat förskolan.

Tidigt på måndagsmorgonen klev hon in på skolgården med sina föräldrar.

– Spännande, sa kronprinsessan Victoria.

Ett stort pressuppbåd fanns på plats när prinsessan Estelle, två och ett halvt, tågade in på gården till förskolan Äventyret i Djursholm på måndagsmorgonen.

Vid hennes sida fanns både mamma Victoria och pappa Daniel. Mamma Victoria höll en djupröd Fjällräven-ryggsäck i handen och Estelle var klädd i gymnastikskor och jeans.

– Det är spännande, sa kronprinsessan som inte vill avslöja vad som fanns i ryggsäcken.

– Hemlisar. Sådant man inte kan vara utan.

Lär sig om natur och miljö

Förskolan Äventyret är ett personalkooperativ och har funnits sedan 1992. De tillämpar Friluftsfrämjandets pedagogiska koncept "I ur och skur" - barnen vistas mycket utomhus och lär sig om naturen och miljön. Alla föräldrar uppmanas att se till att barnen har tåliga kläder och har med sig matsäck när det är dags för utflykter i naturen.

På förskolans hemsida står att den bedriver en "könsneutral" pedagogik och att barngrupperna är små.

Under årets varma månader sover de minsta barnen utomhus.

– Det känns som ett bra förhållningssätt. Vi har blivit rekommenderade den här förskolan av vänner och Estelle känner redan många av barnen som går här, sa kronprinsessan innan hon och familjen försvann in genom dörren.

”Är väldigt involverade”

Nu börjar en klassisk inskolningsperiod för lillprinsessan och hennes familj. Kronprinsessparet kommer att vara på plats under några timmar varje dag. Om några veckor är det tänkt att lillprinsessan ska klara sig utan föräldrarna.

– Kronprinsessparet är väldigt involverade i detta, precis som alla andra föräldrar. Det är så klart en stor dag och mycket spänning. Nu ska prinsessan Estelle få vänja sig vid den nya miljön, sa Margareta Thorgren, informationschef på hovet.

Vem kommer att hämta och lämna?

– Det vet jag inte, men både kronprinsessan och prins Daniel kommer att vara aktiva i allt som rör förskolan. De kommer också att få hjälp av sin barnflicka.

Minst en Säpo-vakt finns på plats utanför förskolan när Estelle är där.

ANNONS

Ellos Badkläder! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Ellos

Shoppa här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Prinsessan Estelle