Nej, det här är inte ett enkelt sätt att kolla säkerhet på Facebook

avGustav Holmström

En bild som sprids av många på Facebook.

Du kanske har sett det på Facebook, att det finns ett väldigt lätt sätt att kolla om ditt konto är säkert – genom att bara skriva tre bokstäver i ett kommentarsfält. Men nej, det är inte så det sociala nätverket fungerar.

Det rapporteras mycket om Facebook och säkerhetsluckor just nu, något som säkerligen fått många användare att oroas. Och kanske är det i alla fall en delförklaring till ett nytt meme som sprids på det sociala nätverket. I olika skepnader har bilderna fått många tusen delningar.

Själva poängen är alltså att du skulle kunna skriva ”BFF” och om texten då blir grön, ja då skulle ditt konto vara säkert. Något som Facebookgrundaren Mark Zuckerberg själv skulle ha uppfunnit.

Men nä, precis som faktagranskningssajten Snopes pekar på, så funkar det inte.

Däremot så blir texten grön, det stämmer för de allra flesta. Det är, som Mashable rapporterat om, en helt annan funktion som helt enkelt existerar för att göra saker lite skojigare – det har ingenting med säkerhet att göra. I det här fallet består skojigheten alltså i att texten blir grön och det dyker upp ett par applåderande händer när du skriver ”BFF” – förkortningen för ”best friends forever”.

Spionera i mobilen - så skyddar du dig 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM