Nanas hyllning till alla svenska bönder

NYHETER

”Tycker de borde få en klapp på axeln”

”Vaknade ensam i vår stora säng kl 5 imorse, då hade min käre make redan varit i farten över en timme.” Så inleds Nana Bäckström Johanssons Facebookinlägg där hon hyllar sin man och alla andra svenska bönder.

– Jag tycker de svenska bönderna behöver få ett klapp på axeln, säger Nana.

Nana Bäckström Johansson har tillsammans med sin make drivit gården i fem år men maken har växt upp på gården och är den sjätte generationen ur hans släkt som sköter om den. Nana skrev ett Facebookinlägg den andra maj där hon förklarar vilket hårt arbete det är att vara bonde.

– Anledningen till att jag skrev inlägget var för att jag känner stor respekt och kärlek för det arbete vi bönder gör varje dag, varje månad och varje år. säger Nana.

”Många som fått sig en tankeställare”

Inlägget har fått stor spridning i sociala medier sedan det lades upp och har delats över 5 000 gånger.

– Vi bönder kämpar för att jorden vi brukar och djuren vi föder upp ska få finnas kvar även i framtiden. Responsen på mitt inlägg visar bara hur otroligt mycket svenska folket har vaknat i frågan om det arbete svenska bönder utför. Och jag tror att många fått sig en tankeställare om vikten av att köpa svenskt efter att ha läst inlägget, säger Nana.

”De behöver en klapp på axeln”

På gården föder Nana och hennes make upp tjurar och odlar spannmål. Men att vara bonde är ingen lätt match.

– Svenska bönder kämpar dagligen mot de hårdaste djurskyddskrav som finns, de hårda miljökraven och tyvärr också mot mycket fördomar hos allmänheten. Att det fortfarande finns bönder kvar är lite av ett mirakel. Men kärleken till jorden och till djuren gör att vi fortsätter vårt arbete. Jag tycker de svenska bönderna behöver få ett klapp på axeln.

Läs Nanas inlägg nedan.