Nyheter

Här bodde polismördaren

Av: 

Katarina Andersson

NYHETER

Dallas. I de prydliga kvarteren där Dallas-skytten Micah Johnson levde är grannarna förbluffade.

Och rädslan för konsekvenserna av dådet är tydlig.

– Jag hoppas att det inte leder till krig, jag hoppas att människor lugnar ner sig, säger grannen Seth Dorsey.

Micah Xavier Johnson.

Micah Xavier Johnson.

Foto: AP

Mesquite är en sömnig förort 20 minuter utanför Dallas.

Det var här polismördaren, Micah Johnson, bodde tillsammans med sin mamma och syster. Huset är stort, i tegel, med prydlig gräsmatta.

Grannarna är, om inte chockade, så i alla fall förbluffade.

– Jag trodde inte det var sant. Min kropp känns helt lam. Du vet aldrig vem någon är på djupet, säger Dee Smith, sjuksköterska och granne. 

”De var oskyldiga”

Seth Dorsey, 15, hänger med sina kompisar och skateboard på gatan och skakar på huvudet när han tänker på att han bott granne med mannen.

– Vad polisen har gjort sig skyldig till mot svarta de senaste åren är helt galet. Men poliserna som dog i Dallas var oskyldiga, de förtjänade inte att dö. Han tog deras liv, säger Seth Dorsey.

Polisen som under fredagen hämtade bevismaterial i skyttens hem i Mesquite meddelade att de hittat material som kan användas till bombtillverkning, skottsäkra västar, vapen, ammunition och en personlig dagbok, som man håller på att analysera.

Under fredagen bad mamman till Micha Johnson pressen att sluta häcka utanför hennes bostad och tillkallade polis. Hon ville inte prata med pressen.

Men norska Verldens Gang fick en intervju med grannarna Demetrius och Stephanie Price, som inte tyckte allt stod rätt till med grannen.

”Var något konstigt med honom”

Demetrius Price har varit yrkesmilitär hela livet med bas i Tyskland, men tog med sig frun hem till Texas tidigare i år. Han la genast märke till sin nya granne som tränade på baksidan av huset.

– Jag har sett saker i hans trädgård som gjorde mig orolig. Jag visste att det var något konstigt med honom. Vi pratade med varandra en gång, då blev jag säker på det, säger Demetrius Price till VG.

Enligt grannen sysslade Micah Johnson med stridsträning.

– Trädgården var hans militärzon. Han gjorde mycket där som tydde på att han antingen skulle ta värvning eller hade militär bakgrund, därför höll jag ett öga på honom.

Håller flera demonstrationer

Det ligger en oro över det städade och lugna kvarteren där skytten bodde. Rädslan för att oroligheterna ska accelerera.

– Jag hoppas att det här kan föra oss samman, i stället för att splittra oss. Det spelar ingen roll vilken färg vi har, i Guds ögon är vi ett enda folk, säger sjuksköterskan Dee Smith.

Unge Seth Dorsey är rädd för att att konsekvenserna av skjutningarna i Dallas ska bli "krig".

– Men jag hoppas att människor lugnar ner sig. Det finns ingen anledning att eskalera oroligheterna, det är tillräckligt galet som det här, säger han.

Under fredagkvällen hölls fler demonstrationer i USA. I San Francisco gick folk ut på gatorna med plakat för att återigen protestera mot polisvåldet med en enorm banner med texten "Stoppa den rasistiska polisterrorn i USA". Och både i Atlanta och Phoenix hölls stora demonstrationer sent fredag kväll, lokal tid.

Talare under demonstrationen i San Francisco manade till lugn. "Våld leder till mer våld. Men kärlek övervinner hat", var budskapet.

ANNONS EXTERN LÄNK

Dagens hetaste match på Oddset: Montreal–Vegas i Stanley Cup. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset.

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

”Vill mörda polisen, sa han – och sköt”