10-åring läste ut nya Harry Potter-boken på 59 minuter

NYHETER

Toby L'Estrange, 10, läste ut den nya Harry Potter-boken på 59 minuter.

Han blev dessutom först i världen med att recensera den, skriver Independent.

I helgen släpptes den åttonde Harry Potter-boken ”Harry Potter and the cursed child”. Den är en pjäs och utspelar sig långt efter de tidigare böckerna. 59 minuter efter att boken blev tillgänglig för försäljning hade 10-årige Toby L'Estrange från Wheathampstead i England läst klart och recenserat boken på hemsidan Amazon.

Sex av tio i betyg

Toby gav boken sex stjärnor av tio. Hans huvudsakliga kritik handlar om att läsaren får för lite tid med varje karaktär och att de flesta scenerna är ganska korta. Han tycker också att handlingen stundtals är förvirrande och att den kräver kunskap om de tidigare böckerna.

Vill du veta mer får du läsa boken själv. Men det är hela poängen. Och jag tror du kommer att älska den”, avslutar han sin recension med.

Läser 1 000 ord i minuten

Toby L'Estrange hade på förhand blivit utmanad av Amazon att läsa och recensera boken så fort som möjligt. Han är sedan tidigare känd för att vara en snabb läsare och kan läsa ut en 400 sidor lång bok på under två timmar. Enligt Independent läser Toby 1 000 ord i minuten. Tekniken har han lärt sig av sin farmor Susan Norman, som är snabbläsningsexpert.

ARTIKELN HANDLAR OM