Tog ned plus size-modellens bild – nu backar Facebook

Foto: Facebook Skärmdump
En plus size-modell i bikini blev för mycket för Facebook – men nu backar de.
NYHETER

Plus size-modellen Tess Hollidays bikinibild togs bort av Facebook, eftersom den bröt mot deras hälso- och träningspolicy. Men nu backar företaget.

Under måndagen skrev Aftonbladet om plus size-modellen Tess Hollidays bikinibild som plockades bort av Facebook. Bilden var en del av en reklamkampanj för den feministiska talkshowen "Feminism and Fat" men ansågs av Facebook bryta mot deras hälso- och träningspolicy.

”Bilden avbildar en kropp på ett oönskat sätt”, kommenterade de händelsen.

Facebook ber om ursäkt

Men nu backar Facebook och ber om ursäkt för att de tog bort bilden. I ett mejl till Aftonbladet säger en talesperson för Facebook att bilden absolut följer de riktlinjer företaget satt upp.

”Vårt team går igenom miljoner reklambilder varje vecka och i vissa fall förbjuder vi reklamer på helt felaktiga grunder” skriver talespersonen och fortsätter:

”Den här bilden bryter inte mot våra riktlinjer. Vi ber om ursäkt för felet och vi har sagt till företaget att vi godkänner deras reklam”.

Företaget: ”Ursäkt räcker inte”

Jessamy Gleeson, talesperson för eventet bakom reklambilden, säger att de inte är nöjda med ursäkten.

”Det borde inte krävas uppmärksamhet från internationella medier för att Facebook ska inse att de har ett problem med hur deras riktlinjer för kvinnokroppar ser ut. Vi skulle vilja att Facebook seriöst ser över riktlinjerna och konsulterar feminister och kroppsaktivister när de skriver om sin policy” skriver hon i ett mejl till Mashable.

Följ oss på Facebook

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook