Flyg på väg till Manchester evakuerat

1 av 5
NYHETER

Ett Ryanair–plan som skulle lyfta mot Manchester från norska Rygge evakuerades i kväll.

Anledningen uppges vara två personer som uppfört sig misstänkt.

– Polisen har kollat våra pass för femte gången nu, säger en passagerare som VG talat med.

Ett flygplan som i kväll skulle lyfta från norska Rygge med destination Manchester evakuerades i kväll på den norska flygplatsen, rapporterar NRK.

Bombgrupp på väg

Två personer som uppfört sig misstänkt ska enligt den norska polisen vara anledningen till evakueringen.

– De två personerna har uppfört sig på ett sätt som gjorde att andra resenärer larmade flygpersonalen, som i sin tur larmade polisen. Vi har nu dessa personer under kontroll och de kommer att förhöras, säger Øystein Stavdal Paulsen, kommunikatör på polisen i Østfold, till VG.

Ordet ”bomb” uttalades

Øystein Stavdal Paulsen vill inte uppge några detaljer om de två misstänkta personerna men säger att de inte är norska medborgare. Det ska handla om en person med spanskt pass och en person med brittiskt pass.

Polisen höll en presskonferens på flygplatsen klockan 21.30. Man uppgav där att de två personerna talat med varandra på en toalett. De ska i samtalet ha sagt något om en ”bomb”.

Stoppad match

Polisen i Østfold uppger på Twitter att personerna och deras bagage ska kontrolleras. Bombgruppen är nu också på väg till flygplatsen.

Tungt beväpnad polis befinner sig just nu på platsen.

Tidigare i dag stoppades matchen mellan Manchester United och Bournemouth efter att en misstänkt bomb anträffats på Uniteds hemmaarena Old Trafford.

Den misstänkta bomben visade sig sedan vara en bluff.

Texten uppdateras