Knuffades framför tunnelbanetåg – polisen söker man på övervakningsfilm

NYHETER

Man misstänks ha knuffats ner på spåret på T-centralen – polisen utreder mordförsök

1 av 10

En man i 25-årsåldern misstänks ha knuffats ner framför ett tunnelbanetåg på T-centralen i Stockholm.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var mannen på perrongen med sin fru. Frun ska efter händelsen ha sagt att han blev knuffad bakifrån.

Nu söker polisen en man som finns på övervakningsfilmen från platsen.

Händelsen inträffade klockan 22.10 på tisdagskvällen vid den tunnelbaneperrong på T-centralen där tåg på gröna linjen söderut stannar.

Det aktuella tåget och perrongen utrymdes, och trafiken stängdes av efter det inträffade.

Flera personer som blev vittnen till händelsen chockades svårt.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var mannen på perrongen tillsammans med sin fru. Hustrun ska efter händelsen ha sagt att mannen blev knuffad ner på spåret bakifrån.

”Vi söker en man”

Uppgiften om knuffen gör att polisen nu har inlett en förundersökning om försök till mord.

– Det har kommit fram uppgifter under utredningen på plats som säger att personen har blivit puttad ner på spåret, och på de uppgifterna har vi inlett en förundersökning, säger Towe Hägg vid polisens regionledningscentral i Stockholm.

Stockholmspolisens utredningsgrupp för grova brott har sett övervakningsfilmen från perrongen. Nu försöker de identifiera gärningspersonen.

– Vi söker en man som vi är intresserade av att komma i kontakt med, säger Hesam Akbari, presstalesperson på polisen Stockholm.

I nuläget vill polisen inte gå ut med signalement eller bild på mannen. Det skulle kunna försvåra utredningen, säger Hesam Akbari.

Vittnen säger till Expressen att det rör sig om en kraftig man med snaggat hår.

Läget är stabilt

Aftonbladet har talat med en person som satt i vagnen längst bak i det tunnelbanetåg som var inblandat i olyckan.

– En del av tåget var inte inne vid perrongen, men där vi satt kunde man ändå se början av perrongen. Vi kunde se på övervakningskamerorna att en kvinna låg på marken och tröstades av någon. Hon verkade skrika något och sträckte sig mot tåget. Efter ett tag fördes alla bort och det kom ner sex brandmän. Kort därefter kom det fyra poliser. Vi blev inte avsläppta och satt där bak i kanske 20 minuter utan någon information, säger vittnet.

Mannen fördes till Karolinska sjukhuset i Solna med ambulans. Efter att ha bedömts som kritiskt skadad under natten, har 25-åringens sjukdomsläge blivit mer stabilt på onsdagsförmiddagen.

– Han är allvarligt skadad, men läget är stabilt. Skadorna är inte livshotande, säger Lisa Öberg på Karolinska sjukhusets presstjänst.

”Ska kolla kamerorna”

Johan Hoversjö, tunnelbanepolis på plats, säger att mannen var vaken och talbar när ambulanspersonal kom och hämtade honom.

Perrongen filmas av flera övervakningskameror.

– Vi har inte hunnit titta på filmerna än, men vi har begärt ut dem och ska titta på dem så fort som möjligt, sa Kristoffer D'Afflitto vid Norrmalmspolisen under natten till onsdag.

I skrivande stund är ingen misstänkt gärningsman gripen.

ARTIKELN HANDLAR OM