Busschaufförer vägrar prideflaggor

Reporter: Nathalie Mark

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Hasse Holmberg/TT / AP Photo/Rajanish Kakade

Flera busschaufförer i Blekinge klagar på att de ska köra med prideflaggor och hotar nu med att plocka ned dem helt, skriver SVT Blekinge.

Under torsdagen invigdes Karlskrona Pride i Blekinge och firandet till ära har flaggstänger, övergångsställen och stadsbussar pyntats med den regnbågsfärgade prideflaggan.

Men på sociala medier har busschaufförer i Karlskrona, Ronneby och Karlshamn opponerat sig mot beslutet. En av dem skriver i ett inlägg att han hotar med att plocka ned flaggorna eller sjukskriva sig.

– Det här är oacceptabelt. Trist att personer inte sköter sig. Vi måste ta tag i det här, säger Mats Knutsson, trafikchef på Bergkvarabuss som kör bussar på uppdrag av Blekingetrafiken, till SVT.

”Det här är inte okej”

De har beslutat att alla bussar ska bära prideflaggor – utom de som kör i hastigheter över 70 kilometer i timmen eftersom de då kan blåsa av.

– Busschaufförerna har ingen frihet att välja om de ska ha flaggor på sina bussar. Det här är inte okej, säger Anna Claesson, informationsansvarig på Blekingetrafiken.

”Är lite gammalmodig”

När SVT når busschauffören som skrivit ett av de uppmärksammade inläggen har han redan plockat ned det.

– Jag kanske är lite gammalmodig. Men när jag tänkte efter lite djupare så var det kanske dumt. Det här är ju lite känsligt, säger han.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN