Man slog larm – sköts utanför sin bostad

1 av 5

avEric Tagesson, John Granlund, Richard Aschberg

NYHETER

Mannen ringde själv SOS och berättade att han blivit skjuten.

– Han säger att han blöder, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisens regionledningscentral.

Polis är nu på väg till platsen för att utreda händelsen.

Polisen fick larm om en skjutning på Dalarö i Stockholms skärgård klockan 19.43 på torsdagskvällen. Händelsen ska ha inträffat utomhus strax utanför mannens bostad och enligt uppgift till Aftonbladet ska skottlossningen ha skett från nära håll.

– En person ringer hit och säger att han har blivit skjuten och att han blöder. Han har ringt SOS, säger Eva Nilsson på Stockholmspolisens regionledningscentral.

Vid 20-tiden anlände polis och ambulans till platsen.

Inte livshotande

Enligt Eva Nilsson var mannen då fortsättningsvis talbar men fördes omgående i ambulans till sjukhus där han kommer att förhöras.

– Skadorna är inte livshotande, säger hon.

Eva Nilsson vill inte bekräfta att mannen blivit skottskadad. Enligt Aftonbladets uppgifter står det dock klart att det har skjutits på platsen. Flera vittnen har uppgett att de har hört flera skott avlossats i följd och bland fynden som nu är bevismaterial i utredningen finns tomhylsor som hittats på mannens tomt.

Ett större polispådrag skickades till platsen efter larmet. Bland annat ska det vara frågan om polispatruller, hundpatrull, polishelikopter, ambulans och ambulanshelikopter.

Vittnen ska höras

Mannens bostad spärrades på torsdagskvällen av för teknisk undersökning. Dessutom finns vittnen till händelsen, enligt Eva Nilsson.

– Vi har vittnen som vi ska höra.

Utöver det har polisen också börjat knacka dörr i området. Skjutningen utreds som synnerligen grov misshandel.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Haninge