Uppgifter: OS-medaljör skadad på kungens fest

NYHETER

Kungen ställde till med stor 70-årsfest som pågick långt in på söndagsmorgonen.

Då skadade sig en av gästerna – enligt uppgift OS-medaljören Egon Zimmermann. Han ska ha träffats av en armbåge, dansandes till låten ”I'm so excited” och ramlat rakt ner i slottets stengolv, skriver Expressen.

Det var strax innan festen avslutades på söndagsmorgonen som olyckan inträffade.

SOS alarm uppgav för Aftonbladet att en äldre person slagit i huvudet och blödde.

– Det är någon som har ramlat i en trappa på Slottsbacken, sa Raymond Winberg på SOS-alarm.

Dansade indiandans – fick armbåge

I festens hetta ska den alpina OS-guldmedaljören Egon Zimmermann, änklingen efter Silvias väninna Charlotte Klingspor, ha blivit knockad. Om än på ett något annorlunda sätt än vad som först uppgavs.

Det ska ha varit när DJ:n spelade låten ”I'm so excited” och gästerna började dansa en slags indiandans som Zimmermann träffades av en armbåge och föll rakt ner i slottets stengolv, skriver Expressen.

Hovets presschef Margareta Thorgren säger till Aftonbladet att hon inte vill kommentera enskilda olyckor.

– Om det skulle ha skett något av allvarligare art så skulle jag naturligtvis ha fått information om det, men inga sådana uppgifter har nått mig, säger Thorgren.

”Fullständig krigsdans”

Trots olyckan verkar festen ha blivit en succé. En av gästerna på festen kommenterade kungaparets dansinsats till Aftonbladet så här:

– De höll igång båda två. Jag har aldrig sett dem hålla igång så mycket, det var fullständig krigsdans på golvet, sa en gäst i samband med kalaset.

DJ:n Anders Wickman höll dansgolvet i extas, samma DJ som kungen anlitade när han och drottning Silvia firade silverbröllop med en fest på Drottningholms slott.

ARTIKELN HANDLAR OM