Lurade barnfamiljer – med ”fort” av chipskartonger

NYHETER

Brittisk bedragare slog till igen

Fortet av chipskartonger.

Föräldrar betalade cirka 150 kronor för en biljett och utlovades ”en unik och rolig helg”.

Väl på plats fick polis tillkallas när allt för många kände sig lurade, skriver Daily Mail.

Inför arrangemanget ”Kidz Fest” i brittiska Essex lockades barnfamiljer med olika attraktioner och en ”unik helg”. Det blev det också, men kanske inte riktigt som föräldrarna trott.

De betalade cirka 150 kronor per biljett för att få komma in på området, men när föräldrarna såg vilka ”attraktioner” som erbjöds var det många som kände sig lurade.

Chipsfort var gratis

Enligt Daily Mail var en av dessa ett ”fort” som byggts upp av gamla chipskartonger och lite målarfärg. Andra attraktioner kostade extra trots att alla skulle vara gratis.

Hela evenemanget var en skandal. Det enda som var gratis var i princip några kartonger och ett mycket litet 'cirkus'-område som bemannades av en otrevlig tjej som mest pratade i telefon”, skriver mamman Jessica Turner på Facebook.

Polis fick till slut kallas till platsen när arga föräldrar skulle konfrontera mannen bakom arrangemanget.

Kritiserades för ”Frozen”-evenemang

Samma person har den senaste tiden kritiserats för liknande tillställningar. Nyligen arrangerade hans företag ett arrangemang med ”Frozen”-tema efter den populära Disneyfilmen. Där utlovades att barnen skulle kunna göra snögubbar men istället fanns en uppblåsbar pool med skum i. Dessutom kostade en ansiktsmålning nästan 300 kronor.

Mannen har skrivit i en Facebookgrupp startad av kritiska föräldrar att de som upplevde besvikelse ska kunna få pengarna tillbaka. Enligt Daily Mail vittnar dock flera föräldrar om att de inte lyckats få kontakt med honom eller företaget.

ARTIKELN HANDLAR OM

England