Överfölls av bäver när hon badade

1 av 3
NYHETER

Norska 19-åringen Sølvi Elise Worps idylliska simtur blev inte vad hon hoppats på.

Plötsligt dök en bäver upp – och högg henne blodig.

– Den bet gång på gång, antagligen mellan tre och fem bett, säger hon till Agder Flekkefjords Tidende.

Sølvi Elise Worp hade åkt för att bada med några kompisar i Gullestad i Kvinesdals kommun i södra Norge i förra veckan. För Agder Flekkefjords Tidende beskriver hon platsen som idyllisk, med berg och vackra stenformationer.

Men den stilla simturen bröts plötsligt av ett plask. Hon trodde först att det var en lax som hoppade och simmade vidare.

Sedan kom angreppet.

– Jag kände hur jag blev biten, ja närmast gnagd på – i låret. Jag tittade ner och såg ett brunt djur med massor av päls som drog mig i låret. Den bet gång på gång, antagligen mellan tre och fem bett, säger Sølvi Elise Worp till tidningen.

Låg lamslagen

Den aggressiva bävern gav sig inte.

– Jag låg lamslagen i vattnet och höll fast vid en sten.

Till slut slutade vattendjuret. Sølvi Elise Worp kunde rädda sig upp på land tillsammans med sina vänner. Hon satte förband så gott det gick på det blödande såret och åkte till sjukhus – där hon fick sy 22 stygn.

Efteråt var hon uppskakad av händelsen

– Huvudpulsådern går ju i låret. Det hade kunnat gå väldigt galet, säger hon till Agder Flekkefjords Tidende.

Kan ha haft ungar

Zoologen Roar Solheim berättar för tidningen att han aldrig har hört talas om bävrar som hugger människor under vattnet.

– Antingen har bävern haft ungar eller så har kvinnan kommit innanför bäverns säkerhetszon, säger han och liknar det med hur till exempel älgar kan bli aggressiva om de har kalvar.