Kraftig skogsbrand utbröt i Partille

NYHETER

Räddningstjänsten i Göteborg kämpade under torsdagen med en kraftig skogsbrand som rasade i Partille. Branden uppgavs vara mycket svårsläckt då den befann sig i ett kuperat område.

Det var vid 15.30-tiden på torsdagseftermiddagen som räddningstjänsten i Göteborg fick larm om en skogsbrand som brutit ut i Partille kommun.

Enligt Mats Gränsmark, informatör på Storgöteborgs ledningscentral, brann det i skogen bakom Lexbyskolan och då området består av terräng uppgavs den vara mycket svårsläckt.

Inte under kontroll

– Den är inte under kontroll än och det finns därför fortfarande en spridningsrisk. Då terrängen är oländig och kuperad är det svårt att komma åt vilket försvårar släckningsarbetet, meddelade Mats Gränsmark under torsdagseftermiddagen.

Mellan 25-30 personer försökte under dagen att få kontroll på branden. Strax innan 19-tiden meddelade man att brandflyget skickats upp för att ta flygbilder på området i syfte att få en uppfattning om hur mycket branden spridit sig.

Oklart hur den startade

Inledningsvis var uppgiften att området var cirka 20 gånger 50 meter men det utökades under dagen enligt Mats Gränsmark.

I dagsläget finns inga uppgifter om hur branden startade eller vilka skador den åsamkat.

Vid 21-tiden på torsdagskvällen arbetade ett flertal brandmän fortfarande med att få bukt med branden. Då var den fortfarande inte släckt. Dock hade spridningsrisken begränsats. Eftersläckningsarbetet kommer att pågå under resten av natten. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Partille

Göteborg